header1.png header12.png header10.png header5.png header4.png header9.png header6.png header7.png header11.png header3.png header15.png header14.png header2.png header13.png header8.png
Zoeken
Stelling
Stelling: " de nieuwe spelregels "
Handige linksVerslagen
Nog geen verslagen.
Laatste reacties

Nieuwe spelregels

20-8-2015
Nieuwsafbeelding

Op de website van de KNHB staat de uitgebreide briefing voor scheidsrechters. Klik op briefing scheidsrechters op kijk op www.knhb.nl

Vanaf 1 augustus 2015 word in in Nederland de volgende spelregelwijzigingen ingevoerd.

1.    Veldspelers zijn verplicht mondbescherming ('bitje') te dragen gedurende de wedstrijd. Dit geldt voor alle categorieën spelers/speelsters (junioren/senioren/veteranen) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden.

Spelers kunnen uitsluitend om medische redenen ontheffing aanvragen bij de KNHB. Zij dienen op verzoek van de scheidsrechters de schriftelijke ontheffing van de KNHB te tonen. Meer informatie over deze dispensatieregeling vind je hier.

2.    De huidige lange corner wordt vervangen door een spelhervatting voor de aanvallende partij op de 23-meterlijn, recht tegenover de plek waar de bal over de achterlijn is gegaan. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied, waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn.

3.    Een aanvallende vrije slag binnen vijf meter van de cirkelrand wordt genomen op de plek van overtreding. De bal wordt niet meer  teruggelegd tot een plek vijf meter buiten de cirkel. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn.

4.    Een groene kaart betekent naast een waarschuwing ook een tijdstraf van twee minuten. De scheidsrechters timen de straftijd.

5.     Voor wedstrijden 
IN DE SENIORENCOMPETITIE geldt dat spelers op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte, inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is of leidt tot gevaarlijk spel.

6.    Voor wedstrijden 
IN DE JUNIORENCOMPETITIE geldt dat spelers de balNIET boven schouderhoogte mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen of spelen. Uitsluitend een (doel)verdediger mag een schot op doel boven de schouder met zijn stick stoppen of laten afkaatsen.

In Nederland blijft een wedstrijd uit twee helften van 35 minuten bestaan en zal de tijd bij strafcorners en doelpunten 
niet 40 seconden worden stilgezet.

Reacties

Ben Giesbers
De nieuwe spelregels rond de cirkel in een handig filmpje: http://youtu.be/mzP6vmbGkjQ
Ben Giesbers
http://youtu.be/mzP6vmbGkjQ
Martijn Kruijt
Is het gebaar voor lange corner gewijzigd? Scheidsrechters wijzen nu vaak naar de 23m en zeggen dus eigenlijk dat het aanvallende team een overtreding maakte. verwarrend!
Martijn Kruijt
antwoord op mijn eigen vraag: het signaal van de scheidsrechter voor lange corner is niet gewijzigd. gewoon met horizontaal gestrekte arm naar de hoekvlag wijzen dus!

Reageer op het nieuws