header14.png header10.png header1.png header3.png header7.png header11.png header8.png header6.png header15.png header13.png header4.png header2.png header9.png header12.png header5.png
Zoeken
Stelling
Stelling: " de nieuwe spelregels "
Handige linksVerslagen
Nog geen verslagen.
Laatste reacties

26 mei: Fietsers 'tanken' bij HVB

22-5-2018
Nieuwsafbeelding
Fietsers 'tanken bij' bij HVB

Op zaterdag 26 mei passeren racefietsers het mooie complex van HVB. Ze doen een tocht voor het goede doel die door 'Katwijk Fietst' wordt georganiseerd.

HVB steunt het initiatief van harte en richt voor de fietsers een verversingspost in. De rijders kunnen water tappen en krijgen een banaan of een reep om de weg terug naar Katwijk te  vervolgen. 

Katwijk
 Fietst is verbonden aan een goed doel. Een deel van de opbrengst wordt geschonken voor onderzoek naar de Katwijkse Ziekte.
De Katwijkse ziekte (HCHWA-D of amyloïde angiopathie) is een erfelijke ziekte die in Nederland voornamelijk voorkomt bij een aantal families in Katwijk en Scheveningen. De ziekte, die kan leiden tot hersenbloedingen en  dementie en rond 1700 is ontstaan door een spontane genetische mutatie, werd voor het eerst beschreven in het Academisch Ziekenhuis Leiden (AZL), tegenwoordig bekend als het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum). De ziekte van Huntington lijkt op de Katwijkse ziekte, maar is een andere aandoening.

Meer weten? Kijk op www.katwijkfietst.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws