header11.png header12.png header6.png header15.png header14.png header9.png header1.png header7.png header8.png header5.png header13.png header10.png header4.png header2.png header3.png

Geslaagde AED Cursus

13-12-2017

Afgelopen dinsdagavond hebben 9 enthousiaste vrijwilligers de cursus reanimatie en gebruik AED gevolgd, welke HVB had georganiseerd. De cursus werd gegeven door Dirk en Aad, beide van Maasstad BHV/Vakgroep eerstelijn, en beide ambulance broeders.

Als eerste moesten we de basis informatie ons eigen maken waarna we het in de praktijk moesten brengen door te oefenen op de diverse reanimatie poppen welke we tot onze beschikking hadden tijdens de cursus. Beginnend bij volwassenen-reanimate tot aan kinder- en baby-reanimatie. En als klap op de vuurpijl, oefenen op een echt persoon!

We hopen dit natuurlijk nooit nodig te hebben op de club, maar ook dit is één van de zaken om HBV een veilige club te laten zijn.

Een erg nuttige cursus met daarbij dank aan de deelnemers en aan Dirk en Aad die de cursus gaven!

En nu…..snel een nieuwe, extra zichtbare, buitenkast voor de AED.

Wieke Schweers
Hart-stikke goede avond ! Top geregeld 👍
Sytske Corbeij
Zeker!!